Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Проєкт «Територія майстерності»

Дата: 08.10.2021 14:38
Кількість переглядів: 307

Все, що зазвичай люди спалюють — пані Лариса перетворює на органіку: листя, гілки, суху траву і лаштує з нього розумні грядки.

В рамках проєкту «Територія майстерності», 7 жовтня відбувся захід, де пошукачі роботи Старовижівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості дізнавалися про всі секрети створення подібних грядок на власному обійсті .

Розумна грядка – це грамотний підхід до процесу вирощування городніх культур . Такий метод агротехніки об’єднує воєдино принципи органічного землеробства і можливість надати своїй ділянці естетично привабливий зовнішній вигляд.

Відмінний урожай буде залежати від правильно виконаних дій, а саме: вибираємо ділянку землі на городі, яка буде добре освітлюватися , розмічуємо приблизний розмір для майбутньої грядки, як правило, це - 1,5 на 3 метри, копаємо траншею глибиною 40 см і починаємо готувати основні шари. Поперек траншеї укладаємо достатньо грубі матеріали: гілки, дерев’яна стружка, засохла кора. Поверх товстих гілок укладаємо дерновину, потім гілки від обрізаних кущів малини, смородини, все це присипаємо землею. Тепер обкантовуємо нашу траншею дерев’яним коробом, насипаємо шар сухого листя , а вже зверху родючий шар землі не менше 18-20 см і все ретельно воложимо . За словами господині, такі грядки краще робити восени.

Витративши зовсім небагато часу , у підсумку можна отримати вражаючий результат  – високий урожай екологічно чистих овочів і не тільки, на невеликій ділянці землі.

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять, квітка, на відкритому повітрі та дерево

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, дерево та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 3 людини, люди сидять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора