Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Основні правила посадки лохини.

Дата: 29.10.2021 11:26
Кількість переглядів: 345

Смачні, поживні плоди лохини та декоративність цього куща  дедалі частіше привертають до себе увагу.

Тому, 28 жовтня в рамках реалізації проекту «Територія майстерності» пошукачам роботи, які перебувають на обліку в Старовижівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості розповіли про основні правила посадки лохини.

Захід відбувся у с. Дубечне, Дубечненська громада за участі консультанта-практика  Марії Маник на території власного обійстя .

«Якщо ви вирішили вирощувати лохину у своєму саду , виділіть для неї сонячне , тихе місце з добре дренованим торф'яно-піщаним ґрунтом, і рослина продемонструє вам свої найкращі якості», - наголошує пані Марія.

Під час вирощування лохини, основний догляд полягає у контролі за вологістю ґрунту . Рослина витримує посуху легше, ніж надмірне зволоження, тому, найкращим варіантом зрошення є крапельне поливання. Доглядаючи, періодично видаляйте бур'яни, розпушуйте ґрунт не глибше ніж на 10 см, щоб не пошкодити коріння та два, три рази на рік мульчуйте тирсою або перепрілою хвоєю.

Вживання в помірних кількостях свіжої лохини в сезон, а взимку і навесні варити з неї компоти, відвари і настої, то ви не тільки поліпшите своє здоров'я, а й зумієте перейти в розряд довгожителів , як лохина, кущ якої при гарному догляді здатний рости і плодоносити сто років.

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, природа та дерево

На зображенні може бути: 1 особа, дерево та природа

На зображенні може бути: 3 людиниНа зображенні може бути: 4 людини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора