Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

День села у Дубечному

Дата: 07.08.2018 12:51
Кількість переглядів: 2756

5 серпня усією дружньою, великою родиною мешканці села Дубечне – від найменшого його жителя до найповажнішого, зібрались на гучне та веселе свято – Дня села. Святкування відбувалися в центрі села, зокрема, на подвір’ї місцевого будинку культури.?????????»?????° ?????? ?????????? ???»????????.

         Розпочалися святкування спортивними змаганнями з міні-футболу серед хлопців та пляжного волейболу серед дівчат. Зокрема 1-ше місце з міні-футболу виборола команда «Костянове», 2-ге – команда «Сикорина», 3-тє – команда «Молодіжна». З пляжного волейболу нагороду за 1-ше місце отримала команда у складі Патейчук Аліни та Баглик Анастасії, 2-геЯцунік Марія та Сливка Марія, 3-тєШляхно Лариса та Пожарна Софія.

?????????»?????° ?????? ?????????? ???»????????.

?????????»?????° ?????? ?????????? ???»????????.

На подвір’ї будинку культури жителів та гостей свята чекала виставка та майстер-класи народних умільців, зокрема: вироби з полімерної глини – Оксани Резюк, Маргарити Скакун, гончарні вироби місцевого гончара Василя Курилюка , вироби з паперопластики Наталії Невар та Юлії Рибачук, вироби з соломи – Любові Мазур, також на виставці були представлені вироби шкільного гуртка ткацтва. Кожен з гостей свята міг спробувати себе в ролі гончара, а ще можна було придбати магніти з символікою села Дубечне виготовлені з полімерної глини.

?????????»?????° ?????? ???????????»?? ???°??????.

?????????»?????° ?????? ???????????»?? ???°??????.

?????????»?????° ?????? ???????????»?? ???°??????.

?????????»?????° ?????? ???????????»?? ???°??????.

Родзинкою свята для всіх мешканців та гостей села стала виставка короваїв та тортів місцевих майстринь Надії Власюк,  Юлії Якимук, Галини Сліпчук, Ніни Соботович, Ніни Патейчук, Оксани Костючик, Ольги Юхимук, Віри Патейчук, Ніни Сливки. Під час свята всі короваї та торти були поділені та роздані всім присутнім.

?????????»?????° ?????? ???????????»?? ???°??????.

Виїзна торгівля морозивом та різними смаколиками, привертали увагу багатьох. Любителі солоденького могли поласувати домашньою випічкою виготовленою дбайливими руками дубечненських господинь.

         Чимала увага на святі була приділена малечі, насамперед кожен спробував себе в дитячому караоке. Переможцем якого стала Анастасія Мазур та отримала в подарунок сучасні навушники, 2-ге місце виборола Марія Вавринюк та отримала музичну колонку, 3-тє місце і лоток шоколадних яєць дісталися Ангеліна Борисюк. Всі учасники караоке отримали солодкі заохочення. Позитивні емоції та гарний настрій створювали Міккі Мінні, а найбільше малеча була здивована бульбашковим шоу, де кожен зміг побувати всередині великої бульбашки та побачити бульбашки в поєднанні з вогнем.

         На святі було презентовано збірник-альманах місцевих майстрів слова «Струни душі»,  упорядник якого – Костючик Любов?????????»?????° ?????? ???????????»?? ???°??????.

На правах господаря свята сільський голова Дубечненської ОТГ Костючик Анатолій привітав всіх зі святом  та представив гостей,  які приїхали привітати жителів села зі святом: протоієрея Віктора - настоятеля Свято-Покровського храму, Володимира Бащука - помічника народного депутата Степана Івахіва та представника благодійного фонду «Патріоти Волині». Вітаючи усіх зі святом, вони бажали процвітання селу, здоров’я і благополуччя його жителям, аби частіше у селі гуляли весілля, справляли хрестини та новосілля.

Протягом багатьох років Дубечненська сільська рада тісно співпрацює з благодійним фондом Степана Івахіва «Патріоти Волині». І в селі не залишилося жодного закладу, якому б не допоміг фонд. А в день свята Володимир Бащук привіз жителям села призи для розіграшу в лотереї – холодильник, мікрохвильову піч, вентилятор, електрочайник та покривало.  

Традиційно нагороджували жителів села у різних номінаціях. Так, наймолодшим жителем села став Марк Сиротюк. Вшанували учасників АТО: Михайла Литвинця, Тараса Яцуніка, Володимира Теслюка, В’ячеслава Дубука, Сергія Мовшука, Івана Свіржевського, Дмитра Багнового, Андрія Балачука, Миколу Рибачука, Олександра Яцуніка, Рамана Сороку,  Віталія Трояна, Бориса Мороза, Андрія Патейчука, Тараса Косминю, Олега Махуна, Анатолія Мрочка, Владислава Жєрдєва. Молодим підприємцем стала Людмила Никитюк. Отримали свої подарунки іменинники Ніна Радкевич, Віктор Бідзюра, Марія Сливка, Ірина Токар. Бібліотекаря сільської бібліотеки Надію Радчук відзначили у номінації «Невістка зі стажем», котра 32 роки живе разом зі свекрухою, а «Найвитривалішим приймаком» став Петро Авдіюк. У номіції «Серце віддаю дітям» нагороду отримала Світлана Мороз. Чи не найбільше потішило жителів села нагородження у номінації « Рибалка року» яку отримав Альвідас Шапола та «Найдосвідченіший мисливець" - Василь Пожарний. « За добре серце» номінували місцеву медсестру Тетяну Свіржевську, яка завжди готова відгукнутися на допомогу. Гордістю педагогічної ниви стала Людмила Хомич. «За розвиток зеленого туризму» відзначили Олега Костючика  який є  власником літнього кемпінугу «Фрея», збудованого у давньоскандинавському стилі. Також грамоти та подарунки було вручено : Олені Махун, Давиду Крикоті, Ірині Грибовській, Миколі Макаруку, Оксані Камінській, Оксні Троян, Світлані Мовшук, Степану Дмитруку, Людмилі Якимук, Юлії Якимук, Валентину Полюх, за активну громадську діяльність.?????????»?????° ?????? ???????????»?? ???°??????.

З насолодою слухали жителі села концерт, на якому ведучі свята Інна Костючик та Валентина Полюх представляли пісенні та танцювальні номери у виконанні місцевих аматорів художньої самодіяльності та вихованцями ДНЗ «Дзвіночок» та ЗОШ І-ІІІ ст. с.Дубечне. Чимало емоцій отримали відвідувачі від флешмобу, який підготувала молодь села.

Кожен з відвідувачів свята мав можливість зробити фото на згадку біля святкової фотозони, яка була підготовлена завдяки спонсорам свята та небайдужим мешканцям.?????????»?????° ?????? ?????????? ???»????????.

Меценатами свята виступили:  ФГ «ХАН-КО», ТзОВ «Дубечненський керамічний завод», Дубечненське лісництво та Цех переробки «ДП «Старовижівське лісове господарство», СГ ТОВ «АМ-АГРО», ТОВ «ГОЛДЕН БЕРРІ», ПП Никитюк Людмила, ПП Никитюк Микола, Ліпич Іван, ПП Кузьмич Петро, ПП Свіржевський Роман, ПП Мрочко Богдан, ПП Люклянчук Тетяна, ПП Мрочко Людмила, ПП Сулева Віктор, ПП Якимук Людмила, ПП Горун Валентина, ОМЗ PARTYZONE.

Насамкінець серед жителів села відбувся розіграш святкової лотереї. Головний приз - холодильник - дістався Нелі Саварин, мікрохвильову піч – Олені Борисюк, мультиварка – Ніні Сулеві.

         А ввечері кожен бажаючий міг проявити свої співочі таланти в караоке для дорослих. Фінальним акордом свята стала дискотека, де до пізньої пори грали музики, які не давали спокою ні юним, ні старшим жителям села Дубечне, тут визначили найкращих виконавців польки та рок-н-ролу.

         Всі мешканці села висловлюють велику вдячність тим хто долучився до організації свята.

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора