Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Увага!!! Фінансова підтримка аграріїв!!!

Дата: 23.09.2022 16:49
Кількість переглядів: 346

Повідомляємо, що у Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок на оформлення фінансової підтримки:

 – бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для розвитку сільськогосподарської діяльності.

Оформити заявку можуть виробники сільгосппродукції, як фізичні, так і юридичні особи, що оброблять не менше 1 і не більше 120 га земель сільськогосподарського призначення. Сума субсидії 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача.

Важливо:

  1. Дія програми поширюється виключно на землі сільськогосподарського призначення, зареєстровані у Державному земельному кадастрі та у Державному реєстрі речових прав. 
  2. Якщо земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді отримувача, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар. 
    • Спеціальна бюджетна дотація на утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки– у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530000 гривень для одного отримувача. Безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які утримують від 3 до 100 корів.

Розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через сайт Державного аграрного реєстру (ДАР).

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник має пройти реєстрацію у Державному аграрному реєстрі, перевірити усі офіційні дані про себе і свою діяльність, які автоматично підвантажуються з державних ресурсів (Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав), додати інформацію про себе та свою діяльність, заповнити форму заявки онлайн та підписати її електронним цифровим підписом. 

Зареєстровані у ДАР фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які відповідають критеріям програми, можуть отримати допомогу одноразово, за одним із напрямків.

Заявки приймаються до 15 листопада 2022 року виключно через ДАР. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора