Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Звіт про роботу Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради за 2022 рік

Дата: 26.01.2023 09:30
Кількість переглядів: 303

Звіт Центру надання соціальних послуг

Дубечненської сільської ради станом на 01.01.2023 року

 

  З 2020 року на базі Дубечненської сільської ради функціонує Центр надання соціальних послуг. Робота Центру спрямована на виявлення громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах, забезпечення якісного надання їм соціальних послуг, яке здійснюється трьома структурними підрозділами:

  • відділенням соціальної допомоги вдома;
  • відділенням соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді;
  • відділенням стаціонарного догляду для постійного проживання.

У 2022 році нових відділень при Центрі не створювалось. Ліквідація, закриття відділень Центру не проводилась.

 

  1. У відділенні соціальної допомоги вдома згідно Державного стандарту  протягом звітного періоду обслуговувалось 262 особи. Загальна кількість наданих соціальних послуг по відділенню у 2022 році становить 127 568. Особові справи  оформлені  на всіх отримувачів соціальних послуг, постійно поновлюються, містять індивідуальні плани надання соціальних послуг, які відповідають потребам отримувачів послуг. Нові справи клієнтів (44) сформовані відповідно бланків затвердженого зразка по Державному стандарту догляду вдома.

 

 Фактична  чисельність соціальних робітників станом на 01.01.2023 року – 28.

 

Відділення соціальної допомоги вдома

Кількість працюючих

100 %

75 %

50 %

Соціальні робітники

28

26

2

0

 

  2.  У відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання згідно Державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності, протягом звітного періоду обслуговувалось 10 осіб, в тому числі лежачих – 5 чол. У 2022 році на обслуговування у стаціонарне відділення був прийнятий громадянин з числа внутрішньо переміщених осіб. Загальна кількість наданих соціальних послуг по відділенню становить 2 533. На кінець року на обслуговуванні перебувало 5 осіб.

 Чисельність громадян, знятих з обслуговування за звітний період:

 

Причина вибуття

Відділення соціальної допомоги вдома

Відділення стаціонарного догляду для постійного проживання

1

Зі смертю

21

4

2

З переїздом

12

1

 

Всього:

33

5

 

3. По відділенню соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді соціальні послуги надає фахівець із соціальної роботи, яка протягом року проходила 5 разів підвищення кваліфікації.

  У 2022 році соціальними послугами охоплено 105 сімей, в них виховується 154 дитини. Загальна кількість наданих послуг становить 188. З них: інформування - 105, соціальної профілактики - 2, консультування – 28. Здійснювався соціальний супровід 7 сімей, які перебувають у СЖО, велося соціальне супроводження 3 прийомних сімей. Проводилась робота з 5 сім’ями опікунів, з 1 сім’єю, де є ризик відібрання дітей. 84 особи з 29 сімей, що постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі отримали  соціально-психологічну допомогу.

  Соціальними послугами було охоплено 15 сімей  із числа ВПО, 2 з яких отримали гуманітарну допомогу.

  В результаті проведеної соціальної роботи з кандидатами у прийомні батьки, батьки-вихователі у 2022 році була створена прийомна сім’я Повхів Наталії Іванівни та Миколи Івановича, в яку влаштовано троє дітей, що позбавлені батьківського піклування.

 

  4. У 2022 році Центр НСП профінансовано на суму 5 032 876 гривень:

Дубечненська  ТГ виділила 2 946 000 гривень, Смідинська ТГ – 840 000 гривень, Сереховичівська ТГ – 954 176 гривень, Старовижівська ТГ – 292 700 гривень.

 У кінці бюджетного року повернено  невикористані кошти в сумі – 26 653 грн.

 Для надання якісних соціальних послуг Центр потребує оновлення матеріально-технічної бази. Наявна база Центру та структурних підрозділів  передана з балансу Старовижівського Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

  5. Центр співпрацює з громадськими організаціями, як з питань надання матеріальної допомоги, так і в отриманні інформації. В звітному періоді Центр надання соціальних послуг отримав матеріальну допомогу від Асоціації сімейних медиків Канади (в сумі 17 500 грн. До цієї суми було додано 2546 грн. спец. фонду. В подальшому ці кошти були використані на ремонт коридору та кухні стаціонарного відділення). Також Центр отримав  благодійну допомогу від Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Волинській області, від Спілки підприємців Старовижівщини, від Світлани Гуменюк та Наталії Фещук отримали  гуманітарну допомогу.

  6. Алгоритм розвитку соціальних послуг в Центрі є круговим процесом від визначення потреб населення, планування та фінансування соціальних послуг до їх впровадження через мережу надавачів соціальних послуг, моніторинг та оцінку їх якості з метою подальшого вдосконалення соціальних послуг та кращого задоволення потреб населення у соціальних послугах в наступному періоді.

 Напрямками удосконалення діяльності  Центру є:

- розвиток співпраці (у тому числі на договірних засадах) з надавачами державного, комунального або недержавного сектору;

-  опрацювання шляхів вирішення потреб отримувачів соціальних послуг, що надаються на місцевому рівні;

- порядок їх перенаправлення для отримання послуг та визначення оптимальної тривалості надання послуг з урахуванням потреб осіб (сімей) та розвитку спроможності територіальної громади їх задовільняти за місцем проживання особи (сім’ї).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора