Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Звіт про роботу Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради за І півріччя 2023 року

Дата: 20.07.2023 10:27
Кількість переглядів: 843

 

 

ДУБЕЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                              ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

вул.Незалежності, 20, с. Дубечне, 44412, е-mail: centrnspdubechno@ukr.net,

код  ЄДРПОУ 43540353

 

Аналітична записка до звіту 12-соц Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради станом на 01.07.2023 року

 

    Робота Центру спрямована на виявлення громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах, забезпечення якісного надання їм соціальних послуг, яке здійснюється структурними підрозділами:

  • відділенням соціальної допомоги вдома;
  • відділенням соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді;
  • відділенням стаціонарного догляду для постійного проживання.

  1. Стан розвитку системи соціального обслуговування громадян станом на 01.07.2023 року, із визначенням тенденцій, характерних особливостей розвитку, актуальних проблем на території Дубечненської сільської ради:

  1.1. На базі Дубечненської сільської ради функціонує Центр надання соціальних послуг (ЦНСП). З 2020 року нових відділень при Центрі не створювалось.

  1.2. Ліквідація, закриття відділень Центру не проводилась.

  1.3. Надання за звітний період нових видів соціальних послуг та запровадження інноваційних моделей соціальної роботи не проводилось.

  1.4. Потреби в наданні послуг екстрено (кризово) не було.

  1.5. За звітний період проводилось підвищення кваліфікації фахівця із соціальної роботи.

  1.6. Протягом звітного періоду не було проведено атестацій соціальних працівників.

  1.7. Для надання якісних соціальних послуг Центр потребує оновлення матеріально-технічної бази. Наявна матеріально-технічна база Центру надання соціальних послуг та структурних підрозділів  передана з балансу  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Старовижівського району.

  1.8. За звітний період було проведено 5 нарад з питань соціального обслуговування та надання соціальних послуг на тему:

-  «Роз’яснення щодо надання соціальних послуг під час воєнного стану»

-  «Забезпечення організації раннього виявлення одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах».

-  «Обов’язковість проходження медогляду працівниками Центру НСП»

-  «Підготовка до осінньо-зимового періоду».

- «Підведення підсумків роботи за І півріччя 2023 року».

  1.9. Стан роботи по запровадженню Державного стандарту догляду вдома:

- всі особові справи осіб, які знаходяться на обслуговуванні поновлюються, містять індивідуальні плани надання соціальних послуг, які відповідають потребам отримувачів послуг.

  У відділенні соціальної допомоги вдома згідно Державного стандарту  протягом звітного періоду обслуговувалось 254 осіб. Особові справи  оформлені  по всіх отримувачах соціальних послуг. Нові справи клієнтів (20) сформовані відповідно бланків затвердженого зразка по Державному стандарту догляду вдома.   

    При відділенні соціальної допомоги вдома створений пункт прокату, послугами якого скористалися 9 осіб.        

 

   У відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання згідно Державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності, протягом звітного періоду обслуговувалось 14 осіб, в тому числі лежачих – 4 чол. На обслуговуванні  перебуває 8 осіб з числа ВПО. Особові справи  оформлені  по всіх отримувачах соціальних послуг. Нові справи клієнтів (9) сформовані відповідно бланків затвердженого зразка по Державному стандарту.  

 Для господарської діяльності та благоустрою території стаціонарного відділення було придбано бензопилу ланцюгову та тример електричний за кошти спеціального фонду. Опалювачами були заготовлені дрова на наступний опалювальний період.

 З метою створення належного протипожежного стану у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання с. Кримне  укладено договір   на технічне обслуговування пожежної автоматики та здійснення пожежного спостерігання, договір на надання послуг з технічного обслуговування вогнегасників з Волинським обласним спеціалізованим ремонтно-будівельним підприємством протипожежних робіт Добровільного пожежного товариства України.

  1.10. Кількість отриманих інформацій з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про відсутність (наявність) укладеного громадянином договору довічного утримання (догляду) по відділенню соціальної допомоги вдома – 5,  по відділенню стаціонарного догляду для постійного проживання – 2.

  1.11. Фактична  чисельність соціальних робітників станом на 01.07.2023 року – 28.

Відділення соціальної допомоги вдома

Кількість працюючих

100 %

75 %

50 %

Соціальні робітники

28

27

1

0

 

1.12. Чисельність громадян, знятих з обслуговування за звітний період:

 

Причина вибуття

Відділення соціальної допомоги вдома

Відділення стаціонарного догляду для постійного проживання

1

Зі смертю

11

0

2

З переїздом

17

0

 

Всього:

28

0

 

  2. Пропозиції щодо напрямів удосконалення діяльності  Центру НСП: розвиток співпраці (у тому числі на договірних засадах) з надавачами державного, комунального або недержавного сектору. Опрацювання маршрутів отримувачів соціальних послуг, які потребують послуг, що надаються на місцевому рівні, порядок їх перенаправлення для отримання послуг та визначення оптимальної тривалості надання послуг з урахуванням потреб осіб (сімей) та розвитку спроможності територіальної громади їх задовільняти за місцем проживання особи (сім’ї).

  Алгоритм розвитку соціальних послуг в Центрі НСП є круговим процесом від визначення потреб населення, планування та фінансування соціальних послуг до їх впровадження через мережу надавачів соціальних послуг, моніторинг та оцінку їх якості з метою подальшого вдосконалення соціальних послуг та кращого задоволення потреб населення у соціальних послугах в наступному періоді.

  3. Центр співпрацює з громадськими організаціями, як з питань надання матеріальної допомоги, так і в отриманні інформації. В звітному періоді Центр надання соціальних послуг отримав благодійну допомогу від Дитячого фонду ООН в Україні «United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF)», Товариства  Червоного Хреста, благодійного фонду «Рокада", Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь» у вигляді одягу, продуктових наборів, засобів пересування, дезинфікуючих засобів, постільної білизни, засобів особистої гігієни.

 4. Інформація щодо організації надання соціальних послуг у територіальній громаді в умовах децентралізації:

- надавач соціальних послуг - Центр надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради;

- забезпечення надання базових соціальних послуг – догляд вдома, стаціонарний догляд, консультування, інформування, соціальна профілактика, соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, екстрене (кризове) втручання, соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

- в штаті надавача соціальних послуг наявний фахівець із соціальної роботи.

  5. Впровадження волонтерської діяльності у Центрі надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради відсутнє.

 

 

Директор Центру                                                                           Ірина ПАТЕЙЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора