Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Звіт про роботу Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради за 2023 рік

Дата: 19.01.2024 12:16
Кількість переглядів: 162

 

ДУБЕЧНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

     ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

вул.Незалежності, 20, с. Дубечне, 44412, е-mail: centrnspdubechno@ukr.net,

код  ЄДРПОУ 43540353

 

Аналітична записка до звіту 12-соц Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради станом на 01.01.2024 року

  Робота Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради спрямована на виявлення громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах, забезпечення якісного надання їм соціальних послуг, яке здійснюється структурними підрозділами:

  • відділенням соціальної допомоги вдома;
  • відділенням соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді;
  • відділенням стаціонарного догляду для постійного проживання в с. Кримне).

  1. Стан розвитку у звітному році системи соціального обслуговування громадян станом на 01.01.2024 року, із визначенням тенденцій, характерних особливостей розвитку, актуальних проблем на території Дубечненської сільської ради:

  1.1. На базі Дубечненської сільської ради функціонує Центр надання соціальних послуг (ЦНСП). З 2020 року нових відділень при Центрі не створювалось, оптимізації, об’єднання з іншими суб’єктами, що надають соціальні послуги  не проводилось, передачі Центру об’єднаній громаді не здійснювалось.

  1.2. Ліквідація, закриття Центру/ відділень не проводилась.

  1.3. Запровадження у звітному році інноваційних соціальних послуг не проводилось.

  1.4. Потреби в наданні послуг екстрено (кризово) не було.

  1.6. Протягом звітного періоду не було проведено атестацій соціальних працівників.

  1.7. Для надання якісних соціальних послуг Центр потребує оновлення матеріально-технічної бази. Наявна матеріально-технічна база Центру надання соціальних послуг та структурних підрозділів  передана з балансу  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Старовижівського району.

  1.8. За звітний період було проведено 12 нарад з питань соціального обслуговування та надання соціальних послуг на тему:

-  «Роз’яснення щодо надання соціальних послуг під час воєнного стану»

-  «Забезпечення організації раннього виявлення одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах».

-  «Обов’язковість проходження медогляду працівниками Центру НСП»

-  «Підготовка до осінньо-зимового періоду».

-  «Підведення підсумків роботи за І півріччя 2023 року».

- «Підготовка фасилітаторів з числа надавачів соціальних послуг по програмі ВООЗ «Самодопомога Плюс".

-  «Евакуація осіб, які перебувають на обслуговуванні в Центрі НСП».

-  «Реалізація експериментального проекту з надання в закладах з охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають в СЖО, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2023 № 248».

-  «Визначення потреб населення у соціальних послугах».

- «Активізація роботи  та мобілізація усіх наявних ресурсів для забезпечення допомоги особам/сім’ям, які перебувають у СЖО/ вразливим верствам  населення в зимовий період 2023/24 року під час воєнного стану».

- «Ознайомлення з планом роботи Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради на 2024 рік».

-  «Підведення підсумків роботи за рік».

  1.9. Стан роботи по запровадженню Державного стандарту догляду вдома:

- всі особові справи осіб, які знаходяться на обслуговуванні поновлюються, містять індивідуальні плани надання соціальних послуг, які відповідають потребам отримувачів послуг.

  У відділенні соціальної допомоги вдома згідно Державного стандарту  протягом звітного періоду обслуговувалось 260 осіб. Особові справи  оформлені  по всіх отримувачах соціальних послуг. Нові справи клієнтів (27) сформовані відповідно бланків затвердженого зразка по Державному стандарту догляду вдома.

   У відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання згідно Державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності, протягом звітного періоду обслуговувалось 16 осіб, в тому числі лежачих – 5 чол. Особові справи  оформлені  по всіх отримувачах соціальних послуг. Нові справи клієнтів (11) сформовані відповідно бланків затвердженого зразка по Державному стандарту.

  1.11. Фактична  чисельність соціальних робітників станом на 01.01.2024 року – 28.

Відділення соціальної допомоги вдома

Кількість працюючих

100 %

75 %

50 %

Соціальні робітники

28

27

1

0

 

1.12. Чисельність громадян, знятих з обслуговування за звітний період:

 

Причина вибуття

Відділення соціальної допомоги вдома

Відділення стаціонарного догляду для постійного проживання

1

Зі смертю

16

2

2

З переїздом

27

1

 

Всього:

43

3

 

  2. Пропозиції щодо напрямів удосконалення діяльності  Центру НСП: розвиток співпраці (у тому числі на договірних засадах) з надавачами державного, комунального або недержавного сектору. Опрацювання маршрутів отримувачів соціальних послуг, які потребують послуг, що надаються на місцевому рівні, порядок їх перенаправлення для отримання послуг та визначення оптимальної тривалості надання послуг з урахуванням потреб осіб (сімей) та розвитку спроможності територіальної громади їх задовільняти за місцем проживання особи (сім’ї).

  Алгоритм розвитку соціальних послуг в Центрі НСП є круговим процесом від визначення потреб населення, планування та фінансування соціальних послуг до їх впровадження через мережу надавачів соціальних послуг, моніторинг та оцінку їх якості з метою подальшого вдосконалення соціальних послуг та кращого задоволення потреб населення у соціальних послугах в наступному періоді.

  3. Центр співпрацює з громадськими організаціями, як з питань надання матеріальної допомоги, так і в отриманні інформації. В звітному періоді Центр надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради отримував допомогу від агентства США з міжнародного розвитку USAID, Товариства  Червоного Хреста, благодійного фонду «Рокада", Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь», Спілки підприємців Старовижівщини у вигляді одягу, продуктових наборів, засобів пересування, дезинфікуючих засобів, постільної білизни, засобів особистої гігієни.

  З метою створення належного протипожежного стану у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання с. Кримне  укладено договір   на технічне обслуговування пожежної автоматики та здійснення пожежного спостерігання, договір на надання послуг з технічного обслуговування вогнегасників з Волинським обласним спеціалізованим ремонтно-будівельним підприємством протипожежних робіт Добровільного пожежного товариства України.

    При відділенні соціальної допомоги вдома Центру надання соціальних послуг Дубечненської сільської ради функціонує пункт прокату засобів реабілітації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора