Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Україна підписала безпекові угоди з Німеччиною та Францією.

Дата: 21.02.2024 18:42
Кількість переглядів: 70

🇺🇦 Україна підписала безпекові угоди з Німеччиною 🇩🇪 та Францією 🇫🇷

Це відбулося днями за результатами робочих візитів Президента України та його команди. Відтепер, Україна має три угоди з державами-членами G7, адже у січні поточного року подібний документ про безпекову співпрацю Володимир Зеленський підписав також з Великобританією. 

Що це означає? Угоди передбачають конкретний обсяг допомоги Україні.

Зокрема:
✅ Німеччина засвідчує підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів  від 1991 року. Також відповідно до домовленостей надаватиме підтримку, щоб допомогти нашій державі захистити себе та відновити територіальну цілісність. Так, у 2024 році Німеччина надасть кошти на військову допомогу в загальній сумі понад 7 млрд євро для посилення української армії. Окрім цього, продовжуватиме санкційний тиск на росію.

✅ Франція висловлює свою підтримку майбутньому членству України в НАТО. Також допомагатиме Україні у трьох напрямках: захист території, протидія агресії росії, підтримка інтеграції нашої держави в європейські та атлантичні безпекові структури. Це включає як військову допомогу, так і захист критичної інфраструктури.

Загалом це означає довготривалу співпрацю й підтримку. Нагадаю, ці угоди укладають на основі декларації про безпекову підтримку України від G7, яка окреслила систему двосторонніх угод між Україною та союзними державами.

Робота з іншими партнерами над новими угодами – триває. І кожна з них – це результат дипломатичних зусиль керівництва нашої держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора